سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در قرآن است خبر آنچه پیش از شما بود ، و خبر آنچه پس از شماست ، و حکم آنکه چگونه بایدتان زندگى نمود . [نهج البلاغه]

همه چیز در مورد آلرژی - آمارگیران جوان
macromediaxtemplates for Your weblogList of Iranian Top weblogspersian Blogpersian Yahoo

نویسنده: محمد صادقی جمعه 86 مرداد 26   ساعت 1:37 صبح


سلامت :آلرژی به شیر گاو از قدیمی ترین و شایع ترین آلرژی های غذایی است
خیلی‌ها بهار را فصل آلرژی می‌دانند، از نظر متخصصان، آلرژی، نتیجه پاستوریزه شدن و بهداشت بسیار بالاست و به این دلیل است که در کشورهای پیشرفته روز به روز بر تعداد مبتلایان به این عارضه افزوده می‌شود. اما آلرژی فصلی را نباید با آلرژی غذایی، اشتباه گرفت. با وجودی که در هر دو آنها، ورود عامل آلرژی‌زا، سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند، اما مکانیسم هر یک از آلرژی‌ها در برابر مواد غذایی گوناگون، متفاوت است.
به واکنش نشان دادن بدن نسبت به برخی از ترکیبات خارجی(در غذاها، ترکیبات پروتئینی این خاصیت را دارند) که از محیط به بدن می‌رسند، در اصطلاح آلرژی گفته می‌شود. این ترکیبات خارجی می‌توانند گرد و غبار، گرد گل‌ها، دارو و یا حتی برخی از مواد غذایی باشند که بر حسب نوع ماده آلرژی زا نام های گوناگونی به خود می‌گیرند.

شناسنامه انواع آلرژی
-1 آلرژی به شیر گاو: این آلرژی از قدیمی ترین و شایع ترین حساسیت‌های غذایی است، به این دلیل توصیه می‌شود که تا 12 ماهگی به کودکان شیر گاو داده نشود. آلرژی به شیر گاو اغلب در کودکانی که قبل از آمادگی دستگاه گوارششان، به آنها شیر گاو داده شده و یا بزرگسالانی که پس از مدت‌ها دوباره شروع به خوردن شیر می‌کنند، دیده می‌شود. به علاوه، مطالعات نشان داده است، دادن شیر مادر از عوامل جلوگیری‌کننده در برابر بروز این آلرژی است و کودکانی که از شیر مادر تغذیه کرده‌اند کمتر به این بیماری مبتلا می شوند. در این نوع آلرژی با خوردن شیر و یا هر نوع غذایی که در آن شیر وجود داشته باشد، علائم حساسیت،‌کودک‌را می‌آزارد.
از شایع‌ترین ‌علا‌ئم می‌توان به درد شکم، اسهال شدید، نفخ و در برخی موارد یبوست و حتی ادم و کهیر اشاره کرد. در موارد شدید این آلرژی، افراد با خوردن پنیر، بستنی، دوغ و حتی کره نیز دچار مشکل می‌شوند، حتی شکلات‌های شیری و یا پودرهای شیری که به قهوه نیز اضافه می‌شود، آنها را دچار مشکل می‌کند. به علاوه چون شیر منبع بسیار خوب کلسیم و ویتامین D محسوب می‌شود و این بیماران اجازه مصرف این ماده غذایی را ندارند، از این رو توصیه می‌شود که از سایر منابع غذایی این مواد مغذی نظیر کلم بروکلی، سویا و اسفناج استفاده کنند تا کمبود آنها مشکلات مضاعفی را برایشان به بار نیاورد. مراقبت از بچه‌هایی که دچار این عارضه هستند، بسیار مشکل است، به خصوص در رستوران‌ها. مادران باید بدانند که در غذاهای ایتالیایی پنیر پارمیزان (پرمصرف‌ترین پنیر در غذاهای ایتالیایی) بیشترین علائم آلرژیکی را ایجاد می‌کند، در غذاهای چینی برای آماده کردن سس‌هایشان از لاکتوز(یکی از عوامل حساسیت موجود در شیر) استفاده می‌کنند و مکزیکی‌ها از انواع پنیر برای تهیه غذاهایشان به کار برده و خوردن آنها برای این بچه‌ها می‌تواند مشکل‌ساز باشد.
-2 آلرژی به تخم مرغ: آلرژی به تخم مرغ نیز بعد از آلرژی به شیر گاو یکی از شایع‌ترین‌ها به حساب می‌آید که در دوران کودکی بیشتر بروز می‌کند.
از این رو، متخصصان تغذیه در شروع غذای تکمیلی جداً توصیه می‌کنند، به کودکان زیر یک سال تخم مرغ داده نشود. این آلرژی با خوردن سفیده تخم‌مرغ شدت پیدا می‌کند. علائم آن گاهی خفیف و در برخی مواقع شدید است. این عوارض در صورت خفیف بودن در پوست (به شکل اگزما) و دستگاه گوارش دیده می‌شود اما اگر حاد باشد به طور آنی است. مبتلایان به این آلرژی نیز باید از خوردن تخم مرغ به طور جدی اجتناب کنند. اما تشخیص مواد غذایی که در آنها تخم مرغ به کار رفته، بسیار مشکل است. مبتلایان و خانواده‌های آنها باید بدانند که در مواد غذایی نظیر سس مایونز، ماکارونی، انواع شیرینی‌ها و حتی رشته فرنگی نیز تخم مرغ وجود دارد و این بیماران باید از خوردن آنها نیز اجتناب کنند.
-3 آلرژی به سویا: آلرژی سویا بیشتر از سنین نوزادی آغاز شده و حتی جمعیت کودکان نوپا را نیز شامل می‌شود اما به ندرت در بزرگسالان دیده می‌شود. در صورت ابتلا به این بیماری، کودک دچار اگزما، کهیر، تهوع، آسم، کوتاه شدن نفس‌ها، ضعف، خستگی و افت فشار خون می‌شود‌. از آنجایی که این بیماران نباید از سویا و سایر فرآورده‌هایی که در آنها سویا وجود دارد، استفاده کنند، تشخیص غذاهایی که در تهیه شان سویا به کار رفته است، یکی از مشکلات خانواده‌های آنهاست. باید به خاطر داشت که مصرف سس سویا، شیر سویا، سویای بوداده و حتی انواع شیر خشک نیز موجب بروز علائم آلرژیکی می‌شود. جالب است بدانید که در 60 درصد فرآورده‌های گوشتی، سویا وجود دارد و خوردن آنها می‌تواند علائم آلرژیکی را به بار آورد، به این دلیل باید در خوردن همه مواد غذایی دقت لازم را داشت.
اغلب افرادی که از آلرژی به سویا رنج می‌برند ممکن است نسبت به حبوباتی نظیر انواع لوبیا، عدس و حتی لپه واکنش نشان دهند، بنابراین گاهی خوردن انواع حبوبات نیز برایشان ممنوع می‌شود.
-4 آلرژی به مغزها: تا به حال شنیده‌اید که مغز‌ها نیزمی‌توانند ایجاد آلرژی کنند؟ مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بادام، فندق و گردو نیز می‌تواند موجب بروز علائم حساسیت شود. بنابراین مصرف همه فرآورده‌هایی که در آنها از مغز ها استفاده شده به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. به این دلیل است که امروزه پزشکان دادن حریره بادام را در شروع تغذیه تکمیلی توصیه نمی‌کنند. در میان مغزها از مهم‌ترین و شایع‌ترین آلرژی‌ها می‌توان به حساسیت به بادام زمینی اشاره کرد که اغلب شدیدترین عوارض آلرژی را به همراه دارد که می‌تواند منجر به مرگ شود. در افراد مبتلا به این آلرژی‌ها خوردن شیرینی‌ها، شکلات‌ها و غذاهایی که در تهیه آنها از این نوع مغزها استفاده کرده‌اند، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. جالب است بدانید که روغن گرفته شده از این مغزها نیز می‌تواند در افراد حساس‌تر مشکل‌ساز باشد.
-5 آلرژی به گندم: بسیاری از بچه‌ها با خوردن نان گندم دچار دل‌درد شده و یا کهیر و دانه‌های قرمزرنگی بر روی پوستشان ایجاد می‌شود که اینها همه نشانه‌هایی از آلرژی است . این بچه ها به گندم آلرژی دارند و برای جلوگیری از بروز این علائم مصرف سایر آردها به جای آرد گندم به آنها توصیه می‌شود. به طور مثال، مصرف آرد سویا، آرد برنج سفید و آرد برنج قهوه‌ای و آرد بادام.
-6 و غیره...: علاوه بر آلرژی‌های نام برده، آلرژی به ماهی، میگو، صدف و خرچنگ نیز از دیگر انواع حساسیت‌ها هستند که می‌توانند مشکل‌ساز شوند. از آنجایی که پروتئین‌های موجود در انواع گوناگون ماهی به هم بسیار شباهت دارند از این رو در صورت بروز هر گونه نشانه‌ای از آلرژی باید از مصرف همه ماهی‌ها نیز خودداری کرد. به این دلیل متخصصان اعلام می‌کنند آنها حتی در رستوران‌ها در خوردن مواد غذایی سرخ شده نیز دقت کنند زیرا در یک رستوران ممکن است آشپز در یک ظرف بعد از سرخ کردن ماهی و یا میگو، مرغ را نیز سرخ کند و برای شما که به ماهی آلرژی دارید، بیاورد وهمین می تواند مشکل ساز باشد. در میان میوه‌ها، کیوی از آلرژی‌زا‌ترین میوه‌هاست که می‌تواند در بچه‌های زیر 5 سال ایجاد حساسیت کند که در سال‌های اخیر بر تعداد مبتلایان نیز افزوده شده است. محققان دلیل افزایش ابتلا به این آلرژی را محبوبیت کیوی در این گروه سنی می‌دانند.
علاوه بر همه اینها، بسیاری افراد نسبت به ترکیبات سولفیتی که به عنوان مواد محافظت‌کننده اضافه می‌شود، حساسیت نشان می‌دهند. این ترکیبات به همه فرآورده های کنسرو شده، مرباها، آبمیوه‌های آماده و حتی آب سبزیجات، چای و سیب‌زمینی آماده نیز افزوده می‌شود که در صورت حساسیت نباید از آنها میل کنید.




نظرات شما ()

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
تفاوت های من و رییسم...
[عناوین آرشیوشده]

فهرست
103223 :مجموع بازدیدها
23 :بازدید امروز
13 :بازدید دیروز
حضور و غیاب
یــــاهـو
درباره خودم
همه چیز در مورد آلرژی - آمارگیران جوان
محمد صادقی
چاکر همه طرفدارا همتونو می بوسم
لوگوی خودم
همه چیز در مورد آلرژی - آمارگیران جوان
جستجوی وبلاگ من
 :جستجو

با سرعتی بی‏نظیر و باورنکردنی
متن یادداشت‏ها و پیام‏ها را بکاوید!

لوگوی دوستان











لینک دوستان
آقاشیر
جامعه امروز
آنتی دختر
فهرست موضوعی نوشته ها
طنز[32] . دین[29] . جامعه[27] . علمی[15] . کنکور[4] . ورزش[3] .
بایگانی نوشته ها
past
1/5/86 تا 1/7/86
زمستان 1386
پاییز 1386
اشتراک